Składniki:
1 podwójna pierś kurczaka4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
1 łyżka oleju do smażenia
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżeczka imbiru mielonego
1 łyżka curry
1/2 łyżeczki soli
Szczypta pieprzu
Szczypta papryki chilli
Wykonanie:
- Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na kawałki.
- Czosnek przecisnąć przez praskę.
- Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w misce.
- Do miski wrzucić kawałki kurczaka i natrzeć marynatą.
- Marynujemy 1-2 godziny w lodówce.
- Na patelnię wlać łyżkę oleju. Jeśli używacie patelni grillowej, olej można pominąć.
- Na rozgrzany olej dorzuć kawałki kurczaka, usmaż na złoty kolor.
0 komentarze :
Prześlij komentarz